Ok jom tengok resipinya:-
5 biji telor (saya guna gred B)
2 cawan tepung gandum
1 cawan minyak jagung
1 sudu kecil ovelatte
1 sudu kecil baking powder
1 cawan gula pasir
untuk mewarnakannya saya asingkan satu mangkuk warna kuning, satu mangkuk perasa milo dan satu mangkuk warna asal dia)
1. Ayak tepung bersama baking powder
2. putar telur dengan gula sampai kembang.
3. Baru masukkan ovelatte dan pukul lagi
4. masukkan tepung gandum yang telah diayak tadi sedikit dan berselang seli dengan minyak sehingga habis.
6.Bila semua sudah kembang dan sebati asingkan kepada tiga mangkuk untuk tiga warna
Cara-cara untuk layer:-
1. Sapukan minyak sedikit di loyang supaya kek nanti tidak melekat bila nak potong
2. Senggetkan sedikit loyang dan tuang warna kuning satu senduk diikuti rasa milo dan akhir sekali warna asal iaitu putih dan ulang sehingga habis
3. Barulah betulkan balik loyang yang senget tadi, so dia jadi macam ni....
Tengok bila dah masak, rupa dia macam apam lah pulak...... Apa -apa pun memeng terbaik lah dan rasa milo tu menaikkan rasa kek tu lagi
No comments:
Post a Comment